Dana but’un sokum , yumurta ve kontrnua ‘dan oluşan kısımdır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Dana tranç, yumurta, sokum, kontrnua ve nua’dan oluşan kısımdır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +2°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Ön çeyreğin 11. göğüs yarım omurlarına bağlı bulunan, but’un adale ve kaburgalarının, sırt adaleleri yan kenarlarına 5 –10cm mesafeden kesilmesiyle elde edilen et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (3,5 – 5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20 –25kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +2°C‘de 10-15 gün;-18°C ‘de 12 aydır.
Belin karına bakan iç yüzünde, bel omurları boyunca, bel gözünden sokuma kadar uzanan birinci kalite et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (1.5 –2.5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20 –25kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Boyun omurları ve birinci göğüs omuru ve buna bağlı bulunan kaburga parçası arasından çıkan kemiksiz bir et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (9-12 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Kuzunun en değerli, yağsız, kemiksiz bel bölgesi etidir. Raf ömrü ambalajı açılmadan ve soğuk zincir kırılmadan M.A.P tabakta 9 gündür. Depolama Koşulları: M.A. P ambalaj içersinde 0°C ile +2°C de depolanmalıdır.
Kuzu çatalın ikiye bölünmüş şeklidir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Her biri ortalama 3-4 kg. dır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25kg ürün bulunmaktadır. Depolama koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; -18°C ‘de 12 aydır.
Kuzu flato dan dan yapılır. Plast kağıda sarılı , koli içi ağırlık ortalama 18-20 kg ‘dır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda taze ürünler 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; şoklu ürünler -18°C‘de 12 aydır.
Kuzu gövdesinin boyun kısmıdır. Kanlı ve sinirli kısımları ile kemik parçacıkları temizlenmiştir. Vakum ambalaj içerisinde 4 adet olmak üzere ağırlığı ortalama 6-8 kg. bulunmaktadır. Plastik poşete sarılı koli içerisinde 25 – 30 adet olmak üzere satışa sunulur. Koli ağırlığı ortalama 20 – 25 kg.dır. Depolama Koşulları: 0°C ile +4 °C ‘de 5 gündür.
Dana gövdesine ait kol ve but parçalarının uç kısımlarından çıkarılan et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (3- 4,5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde 15-20 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
İncik kemiği, orta kemik ve çanak kemiği içeren dana but’un flatosuz ve pençetasız kısmının kemiklerinden sıyrılmış halidir. Ortalama ağırlık 30-45 kg.’dır. Depolama koşulları: 0°C ile +4 °C ’de 5 gündür.
Dana’nın Kürek, Gerdan, Döş, Pençeta, Tranç, Yumurta, Kontrnua, Nua, Sokum, Bonfile, Antrkot, Kontrfile ve incikten oluşan kısımdır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Dana’nın Kürek, Gerdan, Döş, Pençeta, Tranç, Yumurta, Kontrnua, Nua, Sokum ve incikten oluşan kısımdır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
İncik kemiği, orta kemik ve çanak kemiği içeren dana but’un flatosuz ve pençetasız kısmıdır. Ortalama ağırlık 30-45 kg.’dır. Depolama koşulları: 0 °C ile +4 °C ’de 5 gündür.
Kaburga kemiklerini saran adale grubundan oluşan kemiksiz bir et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (9-13 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Bel omurlarının sırt ve yan çıkıntıları arasında, bel gözünden sacruma kadar uzanan birinci kalite et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (2.7-4 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20- 25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır
But’un arka tarafında bacak kemiğinin gerisinde yumurta ile nuar arasında yer alan kemiksiz et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (5-8 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 25-30 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4 °C ‘de 10-15 gün; -18 °C ‘de12 aydır.
Dana kolun kürek kısmının kemiksiz halidir. Ürün taze halde, her vakum ambalaj içerisinde 1 adet (11-15 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde 20-30 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
But’un arka tarafında yandan yumurta ve kontrnuar, yukarıda incik ve aşağıda sokum arasında kalan kemiksiz et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (1.5-2.5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4 °C ‘de 10-15 gün; -18 °C ‘de12 aydır.
Dana kısa budun incik ve çanak kemikleri alınmış halidir. Ortalama ağırlık 25 – 40 kg.’dır. Depolama Koşulları: 0 °C ile +4 °C ’de 5 gündür.
Arka çeyrekte but ve belin dışında kalan, karın boşluğu duvarını oluşturan, 12 ve 13. kaburga parçaları ve diyaframın bir kısmını içine alan et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (5 -8 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 15-20 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
8 omurga kemikli antrikotun dilimlenmiş halidir. Ürün taze halde, her vakum ambalaj içerisinde 8 adet (2,5-3,0 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Vakumlu ambalajda 0 ile +4 C ‘de 10 gün; -18 C ‘de12 aydır.
Sacrum, kuyruk omurları ve leğen kemiklerini içine alan, but’un sağrı bölgesinden çıkan kemiksiz et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (3-5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20- 25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün; -18°C‘de 12 aydır.
Dana but ‘un kontrfile ve bonfilenin bulunduğu kısmın pençeta ve 7. tarak kemiğinden ayırarak elde edilir. Şoklu olarak düzgün ve kalınlığı 1,5 cm olacak şekilde kesilir. Koli veya plastik kasa ağırlığı ortalama 20-22 kg.’dır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10 gün;-18°C‘de 12 aydır.
But’un iç tarafında leğen kemiği ile diz eklemi arasında uzanan kemiksiz adale grubu olan et çeşididir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (5-8 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 15-20 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C’de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Bonfile, kontrfile, tranç, sokum, yumurta, nua, kontrnua, incik ve pençetayı kapsayan kısımdır. Ortalama ağırlık 55 – 75 kg.’dır. Depolama Koşulları: 0 °C ile +4 °C Nispi Nem %55-%90 olup saklama süresi 7 gündür.
Femur kemiği ve diz kapağını içine alan aşağı tarafta diz eklemi, üst tarafta kalça eklemi arasında bulunan kemiksiz et çeşididir. Ürün taze halde, her vakum ambalaj içerisinde 1 adet (4 -7 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Sırt kemiğinden 13 – 14 cm aşağıdan çizilir, kamurgalardan ayrılır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet ( 1-1,5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 15 – 20kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C ‘de 10 gün; -18 °C ‘de 12 aydır.
Kuzu gövdesinin boyun kısmıdır. Kanlı ve sinirli kısımları ile kemik parçacıkları temizlenmiştir. Vakum ambalaj içerisinde 4 adet olmak üzere ağırlığı ortalama 6-8 kg. bulunmaktadır. Plastik poşete sarılı koli içerisinde 25 – 30 adet olmak üzere satışa sunulur. Koli ağırlığı ortalama 20 – 25 kg.dır. Depolama Koşulları: 0°C ile +4 °C ‘de 5 gündür.
Kuzu kol ve/veya kuzu but’un uç kısımlarından çıkarılan kemikli ettir. Raf ömrü ambalajı açılmadan ve soğuk zincir kırılmadan vakumlu ambalajda 7 gün, M.A.P tabakta 9 gündür. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda taze ürün 0 ile +4 °C ‘de 10 gün, M.A. P ambalaj içersinde 0°C ile +2 C° de depolanmalıdır.
8 omurga kemikli antrkotun dilimlenmiş halidir. Vakum ambalaj içerisinde 8 adet (500-800gr) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20 –25 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda taze ürün 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; şoklu ürün -18 °C ‘de 12 aydır.
Kuzunun göğüs kafesindeki kaburga kısmıdır. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet (0,4 -0,6 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20 -30 kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda taze ürün 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; şoklu üründe -18°C ‘de 12 aydır.
Kuzu butunun kemiklerinden ayrılması ile elde edilir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet ( 1-2,5 kg) bulunmaktadır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 15 – 20kg ürün bulunmaktadır. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda taze ürün 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; şoklu ürün -18 °C ‘de 12 aydır.
Kuzu kolun kemiğinden sıyrılmış halidir. Raf ömrü ambalajı açılmadan ve soğuk zincir kırılmadan vakumlu ambalajda 7 gün, M.A.P tabakta 9 gündür. Depolama Koşulları: Vakumlu ambalajda Taze Ürün 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün, M.A.P ambalaj içersinde 0°C +2 C° ‘de depolanmalıdır.
Kuzu çatalın ikiye bölünmüş şeklidir. Vakum ambalaj içerisinde 1 adet bulunmaktadır. Her biri ortalama 3-4 kg. dır. Bir karton koli veya plastik kasa içerisinde ortalama 20-25kg ürün bulunmaktadır. Depolama koşulları: Vakumlu ambalajda 0°C ile +4 °C ‘de 10 gün; -18°C ‘de 12 aydır.